REVISED (2) REPORT OF THE BUSINESS COMMITTEE

ARRANGEMENTS FOR BUSINESS AND BUSINESS SCHEDULE FOR THURSDAY, 25 OCTOBER 2018

(AS AGREED ON 25 OCTOBER 2018)

Thursday 25 October 2018 (10.30 a.m. – 7.48 p.m.)

P.Q.s: Oral – Minister for Finance Leaders' Questions (FF, SF, SOL-PBP, I4C) **Questions on Promised Legislation** Motions without debate:

---Motion re. EU Agreement with Kazakhstan (back from Committee)

- Motion re. Financial Resolutions for the Finance Bill 2018 (without debate)

1.30 p.m. – 2.10 p.m. (40 mins)

2.10 p.m. - 5.00 p.m. (170 mins)

5.00 p.m. - 5.48 p.m. (48 mins)

- **Government Business:** - Statements on Disclosures Tribunal Report (Charleton Report) (Department of Justice and Equality) (resumed, to adjourn within 90 minutes)
 - Finance Bill 2018 (Department of Finance) Second Stage (resumed)
 - Motion re. Tuam Mother and Baby Home (to conclude within 85 minutes)
 - Public Service Superannuation (Age of Retirement) Bill 2018 [Seanad] (Department of Public Expenditure and Reform) Second Stage

Topical Issues

Weekly divisions

SOS

Private Notice Question (if any)

Private Members' Bill or Committee Report (alternating weekly): 5.48 p.m. – 7.48 p.m. (120 mins)

- Vulnerable Persons Bill 2015 (Deputy Mattie McGrath) Second Stage Adjournment

7.48 p.m.

The proposed arrangements for the taking of business are as follows:

ARRANGEMENTS FOR BUSINESS

Thursday proposal no. 1 – Motion re. EU Agreement with Kazakhstan (back from Committee) and Motion re. Financial Resolutions for the Finance Bill 2018

- To be taken without debate
- The Financial Resolutions for the Finance Bill 2018 shall be moved together and decided without debate by one question

Thursday proposal no. 2 - Finance Bill 2018

 If proceedings on Second Stage of the Finance Bill 2018 conclude on Thursday after the Voting Block, any division demanded shall be taken immediately

Thursday proposal no. 2 – Statements on Tuam Mother and Baby Home

- To commence immediately after proceedings on the Statements on Disclosures Tribunal Report
- To be brought to a conclusion after 85 minutes if not previously concluded
- Statements shall be confined to a single round by a Minister or Minister or State and the main spokespersons for parties and groups, or a member nominated in their stead – 10 minutes each
- 5 minute response from Minister or Minister of State
- All members may share time
- Topical Issues shall be taken on the conclusion of the Statements, or at 5.00 p.m., whichever is the later

Thursday proposal no. 3 – Adjournment of the Dáil

The Dáil on its rising today shall adjourn on the conclusion of the proceedings on Second Stage of the Vulnerable Persons Bill 2015 until 2.00 p.m. on Tuesday 6 November 2018

BUSINESS COMMITTEE 25 October 2018

12.47 p.m. - 1.30 p.m. (43 mins)

10.30 a.m. - 12.00 p.m. (90 mins)

12.00 p.m. - 12.32 p.m. (32 mins)

12.32 p.m. - 12.47 p.m. (15 mins)